De naam van Tiggelen op Hyves!

.
User Rating:  / 1
PoorBest 

Met veel plezier maken de beheerders van deze website gebruik van de mogelijkheden die het Internet tegenwoordig biedt. Genealogisch onderzoek, doorbladeren van archieven, het inzien van originele akten, etc... Het is allemaal mogelijk vanuit de luie stoel, op het Internet. In de stambomen die op deze website weergegeven worden zijn wel de gegevens van nog in leven zijnde familieleden opgenomen, maar deze worden niet zonder meer weergegeven. Meer hierover kunt u lezen in dit artikel. Desondanks is het en blijft het natuurlijk enorm interessant om te zien welke Tiggels er zoal rondhangen in Nederland. Een geweldig hulpmiddel daarbij is het zogenaamde 'sociale netwerk' Hyves.nl

Op de pagina http://van-tiggelen.hyves.nl/ hebben al ruim 30 Hyvers met de achternaam van Tiggelen zich aangemeld. De van Tiggelen Hyve maakt het dus enorm eenvoudig om met meer van Tiggelens in aanraking te komen. De bezoekers van de van Tiggelen Hyve hebben ook al een aantal interessante vraagstukken geplaatst op de pagina:

Er zijn bepaalde eigenschappen die opvallen waardoor in mijn familie met enige regelmaat gezegd wordt (vaak door de aanhang maar ook door onszelf): TIS EEN ECHTE TIGGEL!
Ik noem hier: zuinigheid en eigenwijs zijn.
Ikzelf (Rit@) heb daar natuurlijk geen last van
Hoe zit dat bij jullie?

Enkele antwoorden van andere bezoekers op deze vraag:

Marco: Rechtvaardig en geen blad voor de mond nemen zijn volgens mij wel echte "Tiggel" eigenschappen ...
Verder zijn "echte" Tiggels volgens mij ook allemaal tenger en pezig gebouwd, zie Adrie v. maar ook onze opa en daar de vader van...
Zelf heb ik meer invloed van het aangetrouwde (Nabben) qua uiterlijk ...

Anna: Veel gevoel voor rechtvaardigheid (en daarbij geen blad voor de mond nemen) en een flinke dosis eigenwijsheid, zijn ook in mijn tak van de Tiggels erg duidelijk aanwezig.
Daarentegen herken ik "tenger en pezig" totaal niet. Mijn vader en opa (en ook de rest van de familie) zijn eigenlijk aan de kleine kant met aanleg om wat dikker te worden.
Maar goed, iedereen krijgt ook wat van z'n moeder mee natuurlijk!

Het is bijzonder om te zien dat overeenkomsten niet alleen in de achternaam zitten. Als u of als jij geïnteresseerd bent om nog meer te weten te komen over de huidige generatie van Tiggelen, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op http://van-tiggelen.hyves.nl

noot: De beheerder van deze website (www.tiggelen.net) is nièt de beheerder van de Hyves pagina. Voor overige vragen over de van Tiggelen Hyves kun je dus het beste op Hyves.nl terecht!

 

Nieuwsbrief Aanmelden en Afmelden

Hier kunt u zich aanmelden of afmelden voor onze nieuwsbrief.
Let op! Voor het afmelden dient u een bestaand e-mail adres in te voeren!