Artikelen

Euforie na de oorlog: van Tiggelen treed op als Hitler - Akte 2 - Aankomst Burgemeester met echtgenoote

.
User Rating:  / 2
PoorBest 

 

Akte 2 - Aankomst Burgemeester met echtgenoote

Aankomst van de burgemeester met echtgenooteHou Zee" Kameraad, "Heil Hitler". Dag mevrouw, neem plaats en maak het U gemakkelijk, zoo dadelijk zullen de andere hooge Mieters ook arriveren. Ik zal U even de aanwezige Heeren voorstellen, dit is onze "Loco" in burger en dat is onze "Sik" bèèèèè (Sik zet oew pet af.) De andere Heeren van het Stedelijk Bestuur en van de verschillende bureaus zult U moeten excuseren, daar zij vandaag vanwege het groote feest een vrije dag genomen hebben. Luisteraars, hier ziet gij thans ,de man, waarop onze hoop in de toekomst gevestigd is. Laten wij hem onze hulde brengen door een daverend "Hou Zee"!!!!

Daar stopt reeds de tweede Ezel-Generatorwagen en ziet luisteraars niemand minder dan onze kleine Mussert hinkelt eruit, gevolgd door zijn bevallige en charmante Tante, met wie hij samen de zuivere Germaansche Stam zal exploiteren. Wat een snoesje luisteraars, wat een schat.
Houzee Toon, hoe gaat het.
Dag Tante , druk he.
Neem plaats, want wij zaten nog op jullie te wachten.
Luisteraars nu zal het groote oogenblik komen, de "Loco"zal onzen Polydoor aan den ketting leggen. Het woord is nu aan onze "Loco".