Artikelen

De belgische judoka Dirk van Tichelt

.
User Rating:  / 0
PoorBest 

dirk_van_tichelt.jpgDe Belgische judoka Dirk van Tichelt heeft in 2008 zijn naam duidelijk op ieders sport-kalender gezet. Niet in de laatste plaats door zijn verdiensten op de Olympische Spelen in Bejing. De redactie van onze website tiggelen.net heeft al een groot aantal e-mails ontvangen met vragen over meer informatie over Dirk. Daarom hieronder een kleine samenvatting van wat wij van hem hebben en weten.

 

Met dank aan de familie Vrints is sinds Februari 2009 Dirk van Tichelt ook in de stamboom terug te vinden als kind van Jos van Tichelt en Julie van den Bergh.

Personalia van Dirk Van Tichelt

Geboortedatum: 10/06/1984
Huidige woonplaats: Sint-Lenaarts
Persoonskaart in de stamboom: I8970
Gezinssituatie: 1 broer (Jan, I8967) en 2 zussen (Bea - I8968 en Greet - I8969)
website: www.dirkvantichelt.be

Judo historie

Huidige club: JC Koksijde
Oorspronkelijke club: Hirano Brecht
Gewicht: 76Kg
Wedstrijdgewicht: -73Kg
Gestalte: 1m74
Studies: Licentiaat LO

Historie

Dirk heeft het judo van zijn broer en zussen geleerd. Al vanaf jongsaf deed hij mee aan competities. In 1999 resulteerde dat in een kampioenstitel bij de kadetten. Die titel hielp hem om te starten aan een topsportschool in Merksem. Jarenlang hard trainen en stap-voor-stap verbeterende wedstrijd prestaties op nationaal en internationaal niveau hebben hem gebracht tot het punt waar hij nu is. De verdiensten in 2008:

 

  • 1e Europees Kampioenschap Lisabon
  • 2e Super-A-tornooi Hamburg
  • 2e A-tornooi Wenen
  • 5e Super-A-tornooi Parijs

Dirk staat nu 4e op de wereldranglijst. En hij is na 8 jaar weer de eerste belgische man die mag meekampen op de Olympische Spelen. Hij begon de competitie in pool B tegen Elnur Mammadli. Van de vijf wedstrijden die Dirk heeft gespeeld heeft hij er 3 gewonnen, 2 verloren. In totaal scoorde hij 2 x Ippon, 2 x Waza-ari, 4 x Yuko en 3 x Koka. Daarmee is hij op de 5e plaats geeindigd in het eindklassement.

Meer informatie over Dirk van Tichelt is terug te vinden op zijn (judo) website: www.dirkvantichelt.be

 

Met dank aan M. Vrints en C. Willemse voor het samenstellen van de stamboom van de familie Vrints. In deze stamboom hebben zij een belangrijke reconstructie gemaakt van de familie 'van Tichelt' in Belgie uit de gehele 20e eeuw.